47 000 spänn.....





...... hostade en ICA-handlare i Kristianstad upp för 1a lådan med hummer igår på auktionen efter hummerpremiären i måndags.
Men 2012 tror jag det gick för sinnessjuka 102 000 kr !!!!
Men han som köpte det  igår ska ha auktion på det å skänka pengarna till välgörande ändamål så det må väl vara värt det då.
Jag får nog hålla mig till lite billigare mat..... 😉

Lagade till matlådor när jag kom hem efter jobbet.
Pasta med "mammasås" som barnen döpte det till när dom var små.
Egentligen en fyllning till varm smörgåstårta som jag modifierade  till att bli "mammasås".
Finstrimlad skinksnitzel el som igår, strimlad fläskytterfilé ca 300 gr till 2pers , klyftade-hackade champinjoner å strimlad lök så mycket man vill ha.
Krydda köttet med grillkrydda, fräs köttstrimlorna en stund å lägg åt sidan. 
Fräs lök å champinjoner en stund i smör, häll över köttstrimlorna å blanda runt.
Häll på en burk lätt creme fraiche å låt puttra ihop en liten stund.
Smaksätt med soya å ev mer kryddor.
Servera till nykokt pasta.

Jag var sugen på att baka bröd, hinner inte baka lika mycket som förut så vi köper en del bröd.
Men ibland blir jag trött på köpebröd å vill ha mitt egna hembakade.
Men jädrans vad det jäste, jästen måste varit dopad tror jag..... 😊


 Havre å morotsrutor:
4 dl havregryn
6 dl kokande vatten
Häll det kokande vattnet över havregrynen å rör runt.
Låt svalna till 37C 

50 gr jäst
1 dl mjölk 37C
50 gr rumsvarmt smör
2 msk sirap
2 tsk salt
4 dl finriven morot
1 dl havrekärnor
13-14 dl rågsikt

Rör ner mjölken i havregröten, tillsätt smulad jäst.
Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt övr ingredienser, ha i morötterna pö om pö annars snurrar det runt i en klump.
Tillsätt mjöl till en smidig deg, hur mycket beror på hur mycket vätska det är i morötterna.
 Låt jäsa 45 min.

Stjälp upp degen på bakbord å knåda samman.
Ant kavlar man ut degen å lägger den i långpanna, skåra rutor, låt jäsa ca 30 min.
El kavla ut en platta på bakbordet, skär ut rutorna å lägg bitarna på bakplåtspapper.
Grädda i 225C ca 15-17 min.
Låt svalna under bakduk.
 Jag hade även i en överbliven kokt potatis å 2 pyttesmå äpplen som jag skalade å rev ner.
Man kan "frilansa" lite men inte för mycket, allt är väl avvägt till vätska å värme.

Till middag lagade jag omelett.
Hur längesen som helst.......
Det är enklast att göra till en person, därför blir det sällan av till oss båda.
Först fräste jag både champinjoner å kantareller i lite smör å la åt sidan.
Sen gafflade jag ihop 2 ägg, 2 msk vatten, salt å peppar.
Fräste lite babyspenat innan jag hällde i äggsmeten.
Lät det stelna, vred över lite svartpeppar, hade strimlad rökt fläskfilé å babyplommontomater till det.
Toppas vampen med lite flingsalt, det blir pricken över i'et som man säger.
Suveränt gott !!!!


Ja, mat är den eviga frågan......
Många kunder säger detsamma, vad ska man äta??
Ant har man total härdsmälta el så har man så mycket ideér att man inte hinner med allt.
Å så glömmer man bort det i de tider då man har idétorka..
För oss är det alltid 2 middagar, 2 matlådor.
Eftersom jag alltid jobbar till 19 ons-tors-fre så försöker jag fixa det under helgen, mån-tis så jag slipper det senare i veckan.

Hade en lång inköpslista igår, mycket var udda ingredienser, sånt man köper sällan av men nu har jag täppt till hålen tror jag.
Jag vill ju helst kunna göra vad som helst, när som helst....
Riktigt så funkar det inte men snudd på.
På fre blir det inte fisk-skaldjur, det blir pasta med strimlad ryggbiff, soltorkad tomat å saffran.
Å ett glas rött vin till det, ska bli ljuvligt gott hoppas jag..
Brukar titta i skåpet på Maxi där dom sätter matvaror som har kort utgångstid å idag fick jag tag på ryggbiff där å passade på.
Bättre ge 70 spänn än 120 för det  😊

Då det inte fanns några äpplen att palla hos grannen så fick jag helt enkelt köpa några.
Så nån egen äppelchutney blir det inte i år men en äppelpaj-kaka kan man ju alltid baka.
Tror jag ska göra det imorrn å bjuda på på fredag, ta hem det som blir över till oss på kvällen som dessert.

Nä, nu går snart ögonen i kors.så jag avslutar detta......

HA EN SKÖN KVÄLL !!!


Kommentarer

  1. Tack för Goa tips! Ska absolut testa din "mamma-sås"! ��

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg